Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // InzendingForum
|
anarchokrant5 juni 2024

Mensen, Maak Je Gereed: Van Klimaatcrisis Tot Sociale Revolutie

Author: Tijdschriftdeas | GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: libertaireorde.wordpress.com

De intensieve zomercursus in 2024 van het Amerikaanse Instituut voor Sociale Ecologie nadert snel – het is nog maar iets meer dan een maand of het is zover! Het thema van dit jaar is ‘People Get Ready: Climate Crisis to Social Revolution’.De rode draad die door het hele programma loopt, betreft de manier waarop we ons voorbereiden op komende momenten van breuk en rampspoed, zodat we niet alleen de klimaatcatastrofe kunnen overleven, maar daarbij ook de samenleving kunnen transformeren. We hebben trainingen opgezet voor directe actie en het organiseren van vaardigheden voor het opbouwen van buurtorganisaties. Daarnaast analyseren we samen de klimaatcrisis door de lens van antikapitalisme en anti-étatisme, en bespreken wat onze bewegingen moeten doen om onszelf te wapenen voor wat er eventueel op ons af komt, aanstaande november in de Verenigde Staten.

De cursus, georganiseerd door het Institute for Social Ecology, vindt plaats van 5-11 juli 2024; de locatie is: Lookout Arts Quarry, outside Bellingham, WA (USA). Meer informatie en opgave voor deelname, zie Online.  [ThH]

Opmerking

Ik begrijp best dat het niet vanzelfsprekend is even naar de USA te gaan voor een cursus, zelfs niet voor de aangekondigde cursus. Maar de verwijzing naar ‘sociale revolutie’ zette mij op het spoor er toch ruchtbaarheid aan te geven. In libertaire kringen valt regelmatig het woord ‘revolutie’. Hoewel een woordenboek je kan leren wat deze term inhoudt, is de uitvoering problematischer dan je denkt. Aan die problematiek zullen binnenkort twee artikelen worden gewijd. Het eerste zal zijn een artikel van Johny Lenaerts, ‘De Revolutieopvatting Van Gustav Landauer’. Het tweede een vertaling van een artikel van de Franse libertair Gaston Leval, ‘Enkele Waarheden Aangaande Revolutionairen’.

Thom Holterman

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.