Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // InzendingForum
|
anarchokrant22 oktober 2024

Athene: havenarbeiders blokkeren een lading kogels voor Israël

Author: Indymedia.nl | GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: indymedia.nl

Nieuws, gepost door: nn op 22/10/2024 10:05:07

Wanneer: 22/10/2024 - 16:53

Op 17 oktober werd een container met munitie voor het Israëlische leger geblokkeerd door havenarbeiders in de haven van Piraeus, Griekenland.

Vertaald van: https://contre-attaque.net/2024/10/18/athenes-les-dockers-bloquent-une-c...

“In de haven waar we elke dag vechten voor betere leef- en werkomstandigheden voor onszelf en onze kinderen, is er geen plaats voor volkerenmoordenaars”, verklaarde de dokwerkersvakbond. Het schip zou worden geladen voor de haven van Haifa in Israël. Er werden slogans gezongen en op de container gespoten, waaronder: “Het bloed van het volk zal onze handen niet bevlekken”.

Deze vakbondsleden tonen op een concrete manier hun internationale solidariteit en dat ze niet zullen toestaan dat het materiaal dat bestemd is om te doden in Palestina, Libanon en overal waar Israël zijn moorddadige aanvallen uitvoert, door hun eigen handen geladen wordt.

In de grote Italiaanse haven van Genua blokkeerden havenarbeiders afgelopen herfst het laden van schepen om de oorlog te stoppen. In Oakland, Californië, werd de haven meerdere dagen geblokkeerd om te voorkomen dat een schip geladen met wapens bestemd voor Israël zou uitvaren. Honderden mensen verstoorden om beurten de havenactiviteiten en anderen ketenden zich vast aan de ingang van het schip.

In juli werd een militaire tanker onder Amerikaanse vlag en onder contract bij het Amerikaanse ministerie van Defensie, met 300.000 vaten brandstof voor de Israëlische luchtmacht aan boord, verhinderd aan te meren bij Gibraltar na de mobilisatie van collectieven voor Palestina.

De leiders zullen niets doen om de genocide door Israël te stoppen; alleen blokkades en mobilisatie van het volk kunnen hier een einde aan maken. En in deze strijd is de logistiek doorslaggevend. Zullen de Franse vakbonden in de voetsporen treden van de Italiaanse, Griekse en Spaanse havenarbeiders?

- Contre Attaque, 18 oktober 2024

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.