Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // InzendingForum
|
anarchokrant19 augustus 2024

Ex-hongerstaker Eduard Disch houdt dagelijkse wake bij ministerie van Justitie

Author: Doorbraak.eu | GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: doorbraak.eu

Op 10 augustus beëindigde de 79-jarige Eduard Disch op advies van een arts na dertig dagen zijn hongerstaking voor een kinderpardon. Na een week rust, waarin hij zijn voeding stapsgewijs op gang heeft gebracht, is hij vandaag begonnen met een vervolgactie: een wake op doordeweekse werkdagen voor de ingang van het ministerie van Asiel en Migratie aan de Turfmarkt 147 in Den Haag.

Disch zal daar op werkdagen tussen 10:00 en 16:00 uur blijven waken totdat deze twee doelen zijn bereikt: 1. Een onmiddellijk kinderpardon voor alle kinderen die meer dan vijf jaar in Nederland wachten op hun verblijfsvergunning, 2. Een duurzaam en kindvriendelijk asielbeleid.

“De steun vanuit het hele land tijdens zijn hongerstaking en daarna heeft Disch enorm verrast en positief geïnspireerd”, aldus een bericht van zijn steungroep. “Zijn wens is om deze steun om te zetten in actie. Hij roept dan ook iedereen op om met hem mee te waken voor het ministerie.” Wie met Eduard wil meewaken, kan zich daarvoor aanmelden op de website van zijn steungroep. Vanzelfsprekend kun je ook spontaan langskomen bij het ministerie om steun aan Disch te betuigen.

Op de dag dat Disch zijn hongerstaking beëindigde, werd er een petitie gelanceerd voor een generaal kinderpardon. Deze petitie is inmiddels ruim 3.400 keer getekend en kan nog steeds worden ondertekend. Ook op andere manieren kun je meedoen met de strijd voor een kinderpardonregeling.

Harry Westerink

Berichtnavigatie

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.