Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // InzendingForum
|
anarchokrant10 september 2024

22 september, Amsterdam: demonstratie “Geef haat geen macht!”

Author: Doorbraak.eu | GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: doorbraak.eu

Op zondagmiddag 22 september organiseert het Platform Stop Racisme & Fascisme een demonstratie tegen het nieuwe kabinet in Amsterdam. De demonstratie in het weekend na Prinsjesdag zal beginnen op het Spui. Een hele reeks organisaties steunt het protest, waaronder ook Doorbraak.

De oproep: “Met het kabinet PVV 1 is een extreem-rechtse regering aangetreden. Dit is een gevaar voor onze idealen van solidariteit en rechtvaardigheid. Want deze regering zal zich inzetten om deze idealen te verwoesten. Een samenleving waar iedereen welkom is? Een land zonder racisme en waar een veilig klimaat boven winst gaat? Niet als het aan de nieuwe regering ligt.

Laat één ding helder zijn: deze extreem-rechtse regering staat voor een politiek van afbraak. Afbraak van mensenrechten en van klimaatbeleid. En afbraak van sociale voorzieningen en welzijn. De eerste bezuinigingen op de zorg zijn er inmiddels al door, en de komende jaren zullen maatschappelijke vangnetten, onderwijs en bescherming van werkende mensen steeds verder uitgekleed worden.

Sommige plannen zouden niet realistisch zijn, omdat ze ingaan tegen internationale verdragen of gerechtelijke uitspraken. Maar we mogen ons niet in slaap laten sussen. Politici zoals Wilders zullen deze weerstand gebruiken om de aandacht af te leiden van hun bezuinigingsbeleid en het publieke debat nog verder te verschuiven naar extreem-rechts.

Zondag 22 september
Vanaf 13:00 uur
Spui, Amsterdam

Daarom is verzet nu van levensbelang. Verzet je tegen racisme, moslimhaat, antisemitisme, lhbtqi+-haat. Kom op voor minderheden, voor vluchtelingen en iedereen die bedreigd wordt door extreem-rechtse afbraakpolitiek.

We roepen alle maatschappelijke organisaties op om extreem-rechts geen podium te geven en op geen enkele manier samen te werken met ondemocratische of racistische partijen en politici. Kortom: geef haat geen macht!

Sluit je aan bij de strijd en kom op 22 september naar het Spui in Amsterdam om samen te laten zien dat deze nieuwe regering niet namens ons spreekt.”

Eric Krebbers

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.