Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // Inzending
|
English
anarchokrant15 juli 2023

Werkgroep 'Herdenk nazi's niet' steunt verbod op ontkenning Holocaust

GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: indymedia.nl

Nieuws, gepost door: nn op 15/07/2023 07:09:36

Wanneer: 15/07/2023 - 08:12

De werkgroep 'Herdenk nazi's niet' steunt volledig het verbod van minister Yesilgöz op het vergoelijken, ontkennen of bagatelliserende van de Holocaust. De werkgroep erkent ook dat antisemitisme steeds groeit en strijdt daar voortdurend tegen. De coördinator: "We hebben acht jaar lang gestreden tegen de grootste Holocaustontkenning in Nederland. Deze vond openlijk plaats op de enorme nazibegraafplaats Ysselsteyn in Venray, met 31.000 nazidoden. Dat is in 2021 beëindigd."

De coördinator hoopt dat de Bundeswehr-deelnemers aan de Vierdaagse maandag niet opnieuw kransen gaan leggen voor de duizenden nazi's en uitvoerders van de Holocaust die daar liggen, zoals afgelopen jaren steevast gebeurde.

De werkgroep denkt dat de aanpak van antisemitisme nu versimpelt, maar dat er nog een hele slag volgt. Daarbij wijst de werkgroep op onder meer Forum voor Democratie of op de walgelijke Jodengrappen die op FOK.nl en soortgelijke staan. https://web.archive.org/web/20230714165845/https://forum.fok.nl/topic/24... [[TEKST IS NIET VOOR HERHALING VATBAAR]].

De omroep ON omarmt ook de met antisemitische opvattingen van de voorzitter van hun raad voor toezicht, Taco Dankers, die aan antisemitische stichting runt, Gefira. https://web.archive.org/web/20230714165845/https://forum.fok.nl/topic/24... Ook wijst de werkgroep op voetbal. "Het is anno 2023 ongelofelijk dat er wedstrijden doorgaan ondanks stuitende antisemitische leuzen", zegt de coördinator, ArthurGraaff.

Verder wijst de werkgroep op Holocaustontkennende en -vergoelijkende boeken zoals 'De SS'ers' van Armando en Sleutelaar, en 'Grijs verleden' van dr C. van der Heijden. Deze zijn nog steeds te koop en beschikbaar bij de openbare bibliotheken. De coördinator: "Ook 'Mein Kampf' mag hier vrijelijk verkocht worden... ongelofelijk. Het is dringend nodig dat de nationaal coördinator antisemitismebestrijding Eddo Verdoner de uitgevers van om dit soort lage en verraderlijke boeken verplicht om die van de markt te nemen." Ook de vrije verkoop van nazispullen met hakenkruizen zoals via Marktplaats, tien andere sites en beurzen is niet acceptabel voor de werkgroep.

Op Ysselsteyn liggen doden uit vooral de Wehrmacht en de SS: Duitsers, Oostenrijkers, Polen, Tsjechen, maar ook duizenden Nederlandse folteraars, verraders en moordenaren. Ook liggen daar bijvoorbeeld de deporteur van Anne Frank en haar familie, de SS'er Julius Dettmann en de Nijmeegse politiecommissaris Anton van Dijk, die 500 Joden liet deporteren uit zijn stad.

De Holocaust bleef tot 2021 op Ysselsteyn volkomen ongenoemd, ook door de Duitse ambassadeur die daar jaarlijks kransen legde. Graaff benadrukt dat dat is gestopt. Nu nog staat er op het graf van Dettmann geen enkele verwijzing naar zijn gruwelijke wandaad.

Tags: antisemitisme Herdenk-nazi's-niet Holocaustontkenning

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.