Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // Inzending
|
English
anarchokrant30 augustus 2023

TAFELPRAAT – Dialoog Tussen Het Leven En Het Lijf

Author: Tijdschriftdeas | GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: libertaireorde.wordpress.com

Raoul Vaneigem

De Belgische maatschappijcriticus Raoul Vaneigem is auteur van menige tekst die de bestaande maatschappij laat kraken. Zo schreef hij enkele jaren geleden Propos de table of wel ‘Tafelpraat’. Het betreffende boek is nu door Geert Carpels in het Nederlands vertaald en op internet te lezen. Daar heeft de site GlobalInfo voor gezorgd.

Van de achterflap over het boek


Dit boek breekt volledig met het merendeel van de ideeën die sinds eeuwen onze meningen en gedragingen regelen. Verder bouwend op Handboek voor de jonge generatie spit het de bedenkingen over de radicale subjectiviteit en de ommekeer van perspectief verder uit. Geheel naar gewoonte bij het vragen stellen, zal deze Tafelpraat botsen met het gewicht van de vooroordelen en met de zogeheten werkelijkheid die ons en onze zeden, onze begrippen, ons wereldbeeld vorm geeft.

‘Jullie beschikken over het aambeeld en de hamer van de vooroordelen die jullie ketens en de mijne smeden. Om ze door te zagen heb ik slechts een nagelvijltje dat met zijn voortdurende heen en weer erin zal slagen ze in te kerven en te doorbreken.’

Raoul Vaneigem, geboren te Lessen (België) in 1934, is de auteur van Handboek voor de jonge generatie waarvan hij de stellingen voortdurend heeft verfijnd in zijn verschillende publicaties.

Voor haar, met de trekken van de hartstocht van mijn leven.

(Vertaling Geert Carpels)

De vertaling van het boek is te lezen (gratis te downloaden) op de site van GLOBALINFO, zie Online.

[ThH]

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.