Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // Inzending
|
English
anarchokrant30 augustus 2023

Persstatement Croesekrakers: Wij vertrekken, maar de strijd gaat door!

GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: indymedia.nl

Nieuws, gepost door: nn op 30/08/2023 08:01:07

Wanneer: 30/08/2023 - 12:00

Wij, de Croesekrakers, hebben afgelopen maandag stukken gekregen van de gemeente die voldoende bewijzen dat er spoedig kwetsbare groepen in de panden zullen trekken wanneer wij vertrekken. Wij willen de huisvesting van deze groepen niet in de weg staan en zullen daarom het pand leeg en schoon opleveren op vrijdag 1 september.

Wij vinden het jammer dat we dit bewijs nu pas, nota bene in de stukken voor de rechtzaak, hebben ontvangen. We hebben meerdere keren gepoogd met de gemeente samen te werken, echter stond de gemeente hier niet voor open. Hierdoor heeft de huisvesting van de kwetsbare groepen vertraging opgelopen. We hadden deze stukken graag eerder ingezien, dan waren aangifte en een juridisch proces niet nodig geweest, wat veel gemeenschapsgeld had gescheeld.

We willen iedereen bedanken voor hun steun, in het bijzonder al onze fijne buren. Wij zijn tevreden met het statement wat we hebben kunnen maken tijdens onze bewoning van de woningen, vanaf en tijdens het woonprotest.

We willen nogmaals benadrukken dat deze woningen zijn gekraakt als protest tegen de sloop, verkoop en leegstand van sociale huurwoningen en als protest tegen de sloop van de croeselaan.

CROESELAAN BLIJFT! RED DE SOCIALE HUUR!

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.