Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // Inzending
|
English
anarchokrant // Event30 augustus 2023

Bijeenkomst zondag 10 september: Staatsgreep in Chili, vijftig jaar geleden

GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: tanarchos.nl

zon, 10 sep. 23 • 12:30

De Kapel van Mariengaarde, Burg. Damsstraat 15 Tilburg

Ga naar de inhoud

Informatie/herdenkingsmiddag Staatsgreep in Chili, vijftig jaar geleden

Chili, 11 september 1973. Op die datum wierp generaal Pinochet de linkse regering van de democratisch gekozen president Allende omver met een bloedige staatsgreep. De coupplegers kregen assistentie vanuit de Verenigde Staten. Met hun staatsgreep maakten de militairen zo een einde aan een periode van sociale verbeteringen voor en door de armen, de arbeiders en boeren. De hoop op linkse veranderingen werd met grof geweld verpletterd.

Na de staatsgreep volgden jaren van dictatuur, massa-arrestaties, verdwijningen en foltering op grote schaal. Het bewind vermoordde in die jaren duizenden linkse activisten, vakbondsmensen en anderen. In 1990 werd een zeer incomplete democratisering doorgevoerd. De wonden die de staatsgreep van Pinochet geslagen heeft, zijn echter niet geheeld en de trauma’s werken door.

11 september 1973 is dit jaar vijftig jaar geleden. Daarom organiseert de Tilburgse Anarcho Sociëteit TAS, samen met Chileense vluchtelingen, op 10 september een informatie/herdenkingsmiddag met film, sprekers en muziek.

Plaats: de Kapel van Mariengaarde, Burg. Damsstraat 15 Tilburg Datum en tijd: zondag 10 september, 14.00 uur (zaal open 13.30 uur) tot plusminus 17.30 uur. Programma: 14:00 film: Mi pais imaginario. Patricio Guzman. 2022 16:30 beknopte beschouwing staatsgreep Pinochet & animatie/korte film: Bestia tussendoor geserveerd: muziek en hapjes.

De toegang is gratis, een vrijwillige donatie wordt zeer gewaardeerd.

Tilburgse Anarcho Sociëteit TAS: https://tanarchos.nl/

Berichtnavigatie

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.