Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // InzendingForum
|
anarchokrant10 juni 2024

26 juni, Leiden: meeting De Kleedkamer over toxische masculiniteit

Author: Doorbraak.eu | GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: doorbraak.eu

“Oproep aan mannen* die hun eigen giftige mannelijkheid willen afleren en hun steentje willen bijdragen aan een feministische, inclusieve en veilige samenleving. Woensdag 26 juni houden we een eerste bijeenkomst in Leiden. Wil je meedoen, kom langs!, aldus de oproep op Instagram.

“Op deze eerste bijeenkomst gaan we het hebben over toxische masculiniteit in onszelf en om ons heen. Na een korte workshop over hoe deze schadelijke vorm van mannelijkheid eruit ziet, gaan we op zoek naar voorbeelden uit ons eigen leven. ‘Wanneer heb ik me op een toxische manier gedragen? Hoe zag dat eruit? En waarom was dat giftig? En voor wie eigenlijk?’ Door dit te onderzoeken, te delen en hier over na te denken in een veilige setting kunnen we dit gedrag gaan ontleren. Zo zetten we samen stappen om onszelf en onze omgeving te verbeteren. Want die noodzaak is er en die verantwoordelijkheid voelen we.

Woensdag 26 juni
Van 20:00 uur tot 22:00 uur
Middelstegracht 36 (kantoor Doorbraak)
Leiden

De Kleedkamer komt elke maand bijeen rondom thema’s die te maken hebben met giftige mannelijkheid, feminisme, praktische solidariteit, (zelf)zorg, het doorbreken van hokjes en patriarchale structuren.

Oja, met mannen* bedoelen we trouwens iedereen die als man is opgevoed en/of zich als man identificeert.”

Eric Krebbers

Berichtnavigatie

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.