Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // Inzending
|
anarchokrant11 november 2023

Poging tot kraak Westerkade

GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: indymedia.nl

Nieuws, gepost door: Nijntje op 11/11/2023 11:07:07

Wanneer: 11/11/2023 - 18:53

Op 11 november 2023 heeft een groep krakers geprobeerd het al 2 jaar leegstaande pand op de Westerkade in Utrecht te kraken. Al snel was er huisvrede maar helaas kwam familie van de eigenaar dreigen met een mes.


Het pand wat al 2 jaar leeg staat is in bezit van een man die nu in New York woont. Hij heeft voorheen zelf in dit pand gewoond.
Op het moment dat de krakers binnen waren viel het op dat alle leidingen voor water en gas waren verwijderd. Volgens de famillie van de eigenaar is dit sabbotage maar later op de dag lieten zij weten dit zelf te hebben gedaan.
Nadat de politie huisvrede had gegeven kwam een familie lid van de eigenaar opdagen. Zij was niet heel erg blij met het feit dat er krakers in het pand zitten. Zij begon meteen te dreigen met een knokploeg en begon meteen druk te bellen.
Terwijl dit allemaal gebeurde kwam er op eens een fanfare langslopen. Dit waren gelukkig bekenden en zij besloten even een liedje te spelen voor de eigenaar en de famillie
Na een aantal uren besloot ze het pand via het dakterras binnen te drinken en met een mes te dreigen. Toen ze eenmaal het pand toch had verlaten besloten de krakers het pand te verlaten. In zo een situatie slaap je niet echt lekker.

Het pand is dus nogsteeds te kraak ;)

Wet of geen wet,
Kraken gaat door

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.