Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // Inzending
|
news1 november 2023 English

Q&A met FAUDA: ingediende vragen van anarchisten en andere van over de hele wereld

Author: FAUDA | GEPLAATST DOOR: Alvera

Ten eerste, wat betreft je vraag over de "tweestatenoplossing": wij zullen de tweestatenoplossing nooit accepteren. Stel je voor dat iemand naar je huis komt en je huis met geweld leegrooft. Nadat hij ziet dat je je verzet en je huis niet verlaat, stelt hij voor dat jullie je huis delen. Vind je dit logisch? Als dit logisch is, dan zijn alle volgende gebeurtenissen ook logisch: Iemand steelt je mobiele telefoon op straat, wordt gepakt en stelt dan voor om die telefoon te delen of te verkopen en het geld te delen. Of iemand steelt je auto en nadat hij zich realiseert dat je nooit afstand zult doen van je auto, stelt hij voor om de auto te delen of te verkopen en het geld te delen.

Er zijn vele, zeer vergelijkbare voorbeelden met onze situatie met de Zionisten, en geen zinnig mens accepteert ze, dus waarom verwacht je van ons dat we de "twee-staten-oplossing" accepteren?

Wij verwerpen de tweestatenoplossing volledig. Maar dit betekent niet dat we geen Joden in Palestina accepteren. Voordat de zionisten ons land bezetten, leefden we allemaal in vrede in ons land en hadden we geen problemen, noch met moslims, noch met christenen, noch met joden, noch met enige andere religie.

We streven naar onze individuele en sociale vrijheden. In feite willen we niet dat een land over ons regeert, maar dat zal tot andere dingen leiden en de zaken compliceren. De omstandigheden in Palestina zijn compleet anders dan de sfeer in Europa en Amerika.

Op dit moment verwerpen we de Palestijnse Autoriteit onder leiding van Mahmoud Abbas en we verwerpen volledig de zionistische bezetting, die de Palestijnen alle vrijheden ontneemt.

Eerlijk gezegd is de enige praktische oplossing die we op dit moment hebben de éénstaatoplossing. Maar dat betekent niet dat we in de toekomst geen andere opties zullen bieden. We kunnen in de toekomst te maken krijgen met omstandigheden die ons in staat stellen om andere opties voor te stellen en na te streven. Als anarchisten richten we ons hier vooral op de nieuwe generatie. De nieuwe generatie moet weten hoe ons conflict met Israël is begonnen. De Israëlische media richten zich momenteel op het omdraaien van historische feiten. Het Arabische kanaal "Makan", dat de klok rond uitzendt in de Arabische taal, zendt films, documentaires en televisieprogramma's uit die gericht zijn op de nieuwe generatie en die proberen hun ideeën te vormen, hen te misleiden en te hersenspoelen.

Een van de zeer gevaarlijke acties en activiteiten van Israël is dat het probeert academische onderwerpen in Arabische scholen te veranderen door zijn invloed bij de verraderlijke Palestijnse Autoriteit, ten gunste van zijn beleid. Met andere woorden, Israël kan zelfs de verschillen in culturen tussen ons niet accepteren. Kijk! Als we deze praktijken van het apartheidsregime zien, hoe verwacht u dan dat we geloven dat Israël streeft naar de oprichting van twee onafhankelijke "staten" op Palestijns grondgebied? Hoe wilt u ons doen geloven dat het ons zal toestaan onafhankelijk te zijn? Dit zijn allemaal leugens. Israël heeft ons de afgelopen 75 jaar over veel zaken voorgelogen. We zullen ons niet opnieuw laten misleiden. We bepalen eerst wat Israëls doelen zijn (of het nu politieke, culturele, intellectuele of andere doelen zijn) en dan organiseren we activiteiten die verenigbaar zijn met de lokale Palestijnse cultuur om deze Israëlische racistische praktijken te confronteren. De belangrijkste vraag die wij als Palestijnse anarchisten hebben is het garanderen van onze individuele en sociale vrijheden. Vaak veroorzaakt zelfs een arbeidersstaat als overgangsfase grote problemen en kan het leiden tot tirannie, onrecht en machtsmisbruik om de vrijheden van anderen af te nemen. Een overdreven focus op wetten en het beheer van de samenleving door de staat zal leiden tot een overdreven accumulatie van macht, zoals we in veel marxistische bewegingen hebben gezien, en dit zal de mogelijkheden voor corruptie en tirannie vergroten. Wij geloven ook in de volledige afschaffing van staten, maar als er geen ontsnappen mogelijk is aan het bestaan van de staat, dan moet er een kleine staat zijn met zeer beperkte bevoegdheden waarin alle segmenten van de samenleving participeren.

Maar op dit moment is dit niet het belangrijkste probleem in Palestina. We leven nu in een sfeer van oorlog. We willen eerst de bezettingsmacht uit ons bestaan verwijderen. Daarom stelt niemand deze kwesties nu aan de orde. De omstandigheden staan ons niet toe om naar deze zaken te zoeken. We maken momenteel een crisis door. We moeten grote inspanningen leveren en het zal lang duren voordat de mensen hier deze theorieën erkennen, laat staan accepteren. De meeste mensen hier in Palestina leven in een religieuze sfeer (islamitisch, christelijk, joods of anderszins) en hebben culturen die totaal verschillen van Europese, Amerikaanse en andere culturen. Daarom zien onze mensen sociale klassen en de verschillen tussen deze klassen soms als heel natuurlijk en vanzelfsprekend. Hier in Palestina proberen we ons meer te richten op overeenkomsten dan op verschillen. Natuurlijk zijn er veel dingen die de Palestijnse samenleving, vooral de oudere generaties, niet accepteren. De reden hiervoor is dat ze zijn opgevoed in een enigszins traditionele en religieuze omgeving.

Maar wat doen we? Ten eerste richten we ons op de nieuwe generatie, die vitaler en actiever is dan anderen en veel van de nieuwe ideeën die we naar voren brengen kan accepteren, of er in ieder geval opener mee om kan gaan. Ten tweede zien we de tijd niet als geschikt om controversiële zaken te bespreken, maar leggen we de nadruk op solidariteit en samenwerking om samen onze gemeenschappelijke doelen te bereiken. Er zijn een groot aantal van onze broers en zussen van andere religies en verschillende oriëntaties met wie we samenwerken, waaronder Joden, christenen, moslims, LGBTQ+ en anderen. We hebben zeer brede steun van de media nodig. Op dit moment worden de Palestijnse media over de hele wereld geblokkeerd, vooral in het Westen. We roepen al onze broers en zussen en kameraden in de wereld op om Palestijns nieuws van Palestijnse kanalen officieel te volgen, het te vertalen naar het Engels of andere Europese, Aziatische en Afrikaanse talen en het te publiceren in hun media. Maar helaas heeft tot nu toe niemand op ons gereageerd. We roepen al onze anarchistische broers en zussen en anderen die solidair zijn met de Palestijnse zaak op om geen genoegen te nemen met het nieuws dat wordt gepubliceerd door bekende westerse regeringskanalen. Omdat we zien dat ze de feiten verdraaien en vervalsen en niet veel publiceren van wat er gebeurt in de Palestijnse omgeving.

---

Wil je FAUDA steunen dan kun je hun financieel steunen via crypto, TRX TY4bQY6xb9WSDgXFkv1dxomwoGtJHFgiib (let op dit adres is hoofdlettergevoelig). Alle hun andere non crypto wegen zijn geblokkeerd. Als je hier vragen over hebt dan kun je ons mailen naar fva[@]riseup.net.

Volg ze op:

Telegram: https://t.me/fauda_ps
Instagram: https://www.instagram.com/ps_fauda/

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.