Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // InzendingForum
|
7 juli 2024

[Europa] Tegen de opkomst van extreem rechts - klassenstrijd en sociale revolutie!

De Europese verkiezingen zijn voorbij. Overal in Europa hebben de conservatieven en extreem-rechts de scores behaald die de opiniepeilingen hadden voorspeld. Extreem rechts staat nu sterk, vooral dankzij de scores in Frankrijk en Duitsland. We moeten erkennen dat we een crisis tegemoet gaan die ernstige gevolgen kan hebben. We moeten ons hierop voorbereiden en wel nu.

4 juli 2024
CNT

[Spanje] "Los 6 de la Suiza" veroordeeld - Een aanval op de Spaanse arbeidersbeweging

Het was eigenlijk al te verwachten. Op 24 juni bevestigde het Spaanse Hooggerechtshof de veroordeling van zes vakbondsleden van de CNT door de regionale rechtbank van Asturië tot drieënhalf jaar gevangenisstraf en een boete van 125.000 euro. De strijd tegen dit schandalige vonnis is verloren en er is een precedent geschapen om vakbondswerk strafbaar te stellen, zelfs als het niet gaat om illegale actievormen.

1 mei 2024
Anarchisme en de Internationale Dag Van De ArbeidersFvA updates

Anarchisme en de Internationale Dag Van De Arbeiders

De geschiedenis van 1 mei is verbonden met de strijd van de arbeiders. In de context waarin deze strijd werd gevoerd, was de arbeidersbeweging nauw verbonden met de strategie van revolutionair syndicalisme die anarchisten over de hele wereld propageerden.

Forum voor Georganiseerd Anarchisme (FvGA)

10 april 2024
new fvga logoFvA updates

Update FvGA maart/april en wat in de planning staat

Korte samenvatting van waar we afgelopen maand (maart en begin april) mee bezig zijn geweest en wat in de planning staat.

Forum voor Georganiseerd Anarchisme (FvGA)

26 maart 2024
Gent anarchistische boekenbeurs 2024

Op 4 en 5 mei gaat in Gent de 20e Anarchistische Boekenbeurs door!

We willen het papier in onze handen vieren, ver weg van de digitale nachtmerrie die in onze intiemste kringen kruipt. Op de boekenbeurs vind je naast boeken tal van andere publicaties, zines, pamfletten, posters en stickers. Van oude romans en revolutionaire klassiekers, over filosofie en poëzie tot hedendaagse sociale kritiek of de nieuwste oproepen tot strijd: ze vertrekken vanuit de wil om de wereld ingrijpend te veranderen.

4 maart 2024
new fvga logo

Update FvGA, samenvatting van onze bezigheden in february

Korte samenvatting van waar we afgelopen maand (Feb) mee bezig zijn geweest.

Forum voor Georganiseerd Anarchisme (FvGA)

21 februari 2024
social insertion

[ Workshop | 2Dh.5 | 25 Feb ] Social Insertion: Anarchisten binnen sociale bewegingen

In de workshop zullen we met Fv(G)A eerst wat uitleggen over het concept en de anarchistische stroming (Especifismo) waar het uit komt. Daarna volgt een discussie over de ervaring van mensen binnen sociale bewegingen, of ze een strategie en dit coördineren met andere anarchisten.

Forum voor Georganiseerd Anarchisme (FvGA)

2 februari 2024
new fvga logo

Transitie statement FvA word FvGA

Met het kleine groepje mensen dat nog actief was binnen FvA, is er besloten om een andere koers te varen. 3 jaar na de oprichting zijn we tot bepaalde inzichten gekomen over FvA en ook het huidige anarchistische landschap in Nederland.

Forum voor Georganiseerd Anarchisme (FvGA)

30 januari 2024

[Duitsland] We kunnen de verschuiving naar rechts alleen van onderaf tegenhouden!

Op 10 januari publiceerde het onderzoeksnetwerk Correctiv een verslag over een besloten bijeenkomst van Identitariërs, AfD-politici, conservatieven en ondernemers in november 2023.

Die Platform

9 januari 2024
flyer

Documentary screening // Zine release // Benefit for imprisoned Indonesian anarchist Bima Satria Putra

Help imprisoned anarchist writer Bima continue his research.

13 december 2023
Opsluiting is geen hulpverlening

Lawaai demo tegen kamp Zeist!

We gaan demonstreren en lawaai maken bij kamp Zeist: Om de mensen binnen te laten horen dat we buiten aan ze denken, en iedereen te laten weten dat dit gebeurt en onacceptabel is.