Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // Inzending
|
anarchokrant5 november 2023

Musea beklad door Palestijnen vrienden

GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: indymedia.nl

Nieuws, gepost door: nn op 05/11/2023 11:01:47

Wanneer: 05/11/2023 - 12:56

People walking over blood money is how it feels watching the museum night celebrations.

People walking over blood money is how it feels watching the museum night celebrations. Museums have been on a journey of performative decolonization by finally admitting the colonial remnants don't belong to them. However their institutional silence on the ongoing violence directly relates to their cowardly supremacist views, and deeply embedded apathy towards the world of which they happily exploit cultures, heritage, resources and people.
Our people were arrested. We used water diluted water based paint.

NL: Wij, Werkers voor Palestina, eisen de actie op die op de avond van 4 november heeft plaatsgevonden. We hebben actie ondernomen tegen het gebrek aan erkenning van de genocide in Gaza en ter ondersteuning van een onmiddellijk staakt-het-vuren. Zonder een eis voor een staakt-het-vuren hebben musea bloed aan hun handen.

Musea veinzen handig bezorgdheid voor gekoloniseerde gemeenschappen alleen wanneer de gruwelen van genocide, landdiefstal en plundering al lang hebben plaatsgevonden. Hun zogenaamde 'zorg' manifesteert zich als oppervlakkige tentoonstellingen zonder echte banden met de lopende strijd tegen koloniale onderdrukking. Ze transformeren de hard bevochten strijd voor vrijheid tot louter koopwaar uit een vervlogen tijdperk, volledig losgekoppeld van de dringende strijd van vandaag.

Als instellingen oprecht hun oprechtheid willen overbrengen, is het van cruciaal belang dat ze snel een verklaring afgeven waarin de onderdrukker wordt erkend en onvoorwaardelijk steun wordt betuigd aan de onderdrukten.

Daarom steunt Werkers voor Palestina deze vreedzame geweldloze verstoring op Museumplein van 4 november.

We eisen de vrijlating van alle burgers die gisteren op Museumplein zijn gearresteerd. In tegenstelling tot wat de media ten onrechte hebben verspreid over zogenaamde "gevaarlijke" chemicaliën, zou een simpele test op de gespoten verf aantonen dat deze bestaan uit acryl verf op water basis (verwijderbaar met water), verdund is met water. Wij veroordelen het tot zwijgen brengen van en het geweld dat is toegebracht aan de gearresteerden. Dit is een schending van de vrijheid van meningsuiting en expressie.

https://www.instagram.com/workersforpalestine.nl/

Tags: gekker moet het niet worden

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.