Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // Inzending
|
English
anarchokrant13 september 2023

LinkedIn schrapt lasterlijk artikel van verdacht raadslid Jasper K. over journalist en antifascist

GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: indymedia.nl

Nieuws, gepost door: nn op 13/09/2023 09:12:07

Wanneer: 13/09/2023 - 11:06

LinkedIn, de website voor carrièremakers, heeft een lasterlijk artikel van een Lingewaards raadslid en geschiedenisleraar in Nijmegen, Jasper K., geschrapt. Het gaat om het artikel: 'Waanzin en weerzin' waarin het raadslid de journalist en antifascist Arthur Graaff (75) uitmaakte voor 'de grootste fascist in Nederland'. K. had het artikel half mei na klachten van Graaff al een keer verwijderd, maar plaatste het later om onbekende reden ongewijzigd terug, inclusief 30 fouten. K. heeft het geschrapte artikel echter sindsdien ook elders gepubliceerd.

Het is nu door LinkedIn op aandrang van Graaff opnieuw verwijderd. K. heeft het echter sindsdien ook elders gepubliceerd.

Het artikel gaat over de naziherdenkingen op de enorme nazibegraafplaats Ysselsteyn (Venray), waar o.m. de deporteur van Anne Frank ligt. Graaff heeft jarenlang, en uiteindelijk met succes, geprotesteerd tegen deze herdenkingen. Echter raadslid K., leraar geschiedenis, negeert in zijn artikel deze deporteur, net zoals hij de medeplichtigheid aan de holocaust van duizenden andere nazidoden op Ysselsteyn in zijn artikel negeert.

Graaff werkt sinds 1967 in de media, o.m. bij de Volkskrant, het NOS-Journaal en The Financial Times. Hij was vier uitgever in Warschau en negen jaar hoofdredacteur van een oorlogsssite en een BBC-oorlogsblad, schreef vijf boeken en is sinds 2014 ook actief als antifascist. Zijn vader was een gedecoreerd verzetsman en zijn oom werd vermoord in Dachau. Over Graaffs succesvolle acties rond Ysselsteyn verscheen vorig jaar bij de Universiteit van Amsterdam een masterscriptie, getiteld 'Vrede met de vijand'. https://scripties.uba.uva.nl/download?fid=c6040897

Graaff heeft bij de politie aangifte tegen Jasper K. en vijf anderen gedaan wegens belaging (stalking), belediging, smaad en laster. Behalve op LinkedIn heeft K. zijn artikel ook ongewijzigd gepubliceerd op een andere website, inclusief de ongeveer 30 fouten die Graaff erin vond.

In zijn aangifte noemt Graaff de maker van deze site, Bart D. uit Eenrum (Gr.), als hoofdverdachte . D. heeft in ruim drie jaar o.m. op zijn site 50 artikelen tegen Graaff gepubliceerd en daarbij 1.500 maal zijn naam vermeld. Graaff vindt dat 'een gemene hetze vol leugens en verdraaiing, volkomen obsessief, en een regelrechte poging tot karaktermoord en haatzaaien waaraan het geachte raadslid nu geheel uit vrije wil meedoet.'

Of K.'s partij, Lokaal Belang Lingewaard, hem zal schorsen of royeren na dat hardnekkig wangedrag, is nog niet bekend. Graaff heeft burgemeester Kalfs voorgesteld te bemiddelen, maar geen reactie van haar ontvangen.

Tags: antifascist vrijheid-van-meningsuiting ysselsteyn

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.