Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // InzendingForum
|
anarchokrant22 juni 2023

20 juni Picketline – Corendon: Stop Deportations!

Author: Tijdschriftdeas | GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: ravage-webzine.nl

20 juni 17.00 Picketline bij Corendon College Hotel Amsterdam tegen rol Corendon in deportaties Roelof Hartstraat 1, Amsterdam

Op Wereldvluchtelingendag, dinsdag 20 juni, vanaf 17 uur, houdt Stop the War on Migrants een picketline voor de deur van het College Hotel in Amsterdam (Roelof Hartstraat 1) tegen de betrokkenheid van hoteleigenaar en vliegmaatschappij Corendon bij deportaties van vluchtelingen uit Europa. Zowel Duitsland als het Verenigd Koninkrijk huren regelmatig vliegtuigen van Corendon om groepen vluchtelingen te deporteren naar landen met gewapende conflicten, repressie en armoede, zoals Tunesië, Egypte, Ghana en Armenië. De actie maakt deel uit van een internationale ‘Abolish Frontex‘-actiedag.

Tijdens de picketline worden hotelgasten en voorbijgangers met flyers, spandoeken en toespraken geïnformeerd over de rol die Corendon speelt in het racistische en gewelddadige Europese grensregime. Met het recente akkoord in de Europese Raad over het Gemeenschappelijk Europees Asielstelstel wordt dit regime nog verder aangescherpt, waardoor vluchtelingen nog vaker te maken zullen krijgen met opsluiting en deportaties. Europees grenswachtagentschap Frontex speelt een steeds centralere rol hierbij, en streeft ernaar jaarlijks minstens 50.000 mensen te deporteren.

Alex van Stop the War on Migrants zegt: “De EU en zijn lidstaten deporteren routinematig mensen naar onveiligheid en uitzichtloosheid, als sluitstuk van een onmenselijk en racistisch migratiebeleid. Het is misselijkmakend dat vliegmaatschappijen als Corendon aan de ellende van vluchtelingen verdienen door deportaties, die regelmatig gepaard gaan met geweld, te faciliteren. Wij starten op Wereldvluchtelingendag een nieuwe campagne tegen Corendon en eisen dat het bedrijf zijn schandalige betrokkenheid bij deportaties beëindigt.”

De actie bij het College Hotel maakt deel uit van een internationale actiedag van het Abolish Frontex-netwerk. Dit is een samenwerking van meer dan 130 organisaties en groepen van binnen en buiten de EU, die zich inzetten voor een wereld zonder grenzen en met vrijheid van beweging voor iedereen. Er worden deze week in zeker acht andere landen ook acties gevoerd. Veel aandacht gaat daarbij uit naar de gevolgen van het EU-grensregime en de vele slachtoffers die daardoor vallen, zoals de vermoedelijk honderden doden afgelopen week bij de scheepsramp voor de Griekse kust.

Stop the War on Migrants is aangesloten bij Abolish Frontex en richt zich op acties tegen en informatieverstrekking over het Europese grens- en migratiebeleid, in het bijzonder de militarisering van de EU-grenzen, deportaties en de rol van bedrijven daarbij.

Berichtnavigatie

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.