Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // InzendingForum
|
news24 augustus 2024 English

[Internationaal] Opstand Indonesië tegen een feodale machtsgreep door de zittende president en zijn familie

GEPLAATST DOOR: FvA

Nieuws van onze connecties in Indonesië:

Grote landelijke opstand in Indonesië tegen een autoritaire feodale machtsgreep van de president die zijn eigen zoon en familieleden op verschillende strategische posities installeerde en het parlement onder druk zette om zijn machtsopbouw soepel te laten verlopen in een poging een nieuwe dynastie te vestigen. Onlangs probeerde het parlement het wetsvoorstel voor de verkiezing van regionale hoofden erdoor te krijgen om zijn tweede zoon als gouverneur te kunnen installeren. De mensen zijn het zat en de afgelopen drie dagen zijn overal protesten losgebarsten. Anarchisten staan op de frontlinie.

De meeste informatie van anarchistische en anti-autoritaire bronnen lijkt vooral op Instagram te verschijnen, hier zijn enkele accounts:
- https://www.instagram.com/pustakacatut/
- https://www.instagram.com/kolektifa/
- https://www.instagram.com/perhimpunan.merdeka/

Op ons telegram kanaal kun je wat video's vinden van deze bronnen: https://t.me/forumvoorgeorganiseerdanarchisme

Meer informatie over de kwestie door Indonesische liberale media: https://www.thejakartapost.com/indonesia/2024/08/22/protests-in-multiple-cities-as-house-delays-change-to-election-law.html

En een zojuist uitgebrachte verklaring van de especifismo/platfomistische organisatie: Perhimpunan Merdeka - Makassar
[automatisch vertaald door DeepL]

Wees niet naïef! Liberale democratie kan niet worden hervormd! *

Dat klopt, Indonesië bevindt zich in een noodsituatie! Niet vanwege natuurrampen of oorlog, en een situatie die ertoe kan leiden dat Indonesië het volgende Bangladesh wordt!!!

We begrijpen allemaal dat ze alle regels kunnen maken en intrekken die ze maar willen. Je hoeft niet te mopperen en te klagen. De elites kunnen dat doen omdat het systeem dat ondersteunt. Het heeft geen zin om te praten over de moraal en ethiek van de elites, het is de aard van onze politiek tenslotte. Democratie verheerlijken, verdedigen en proberen te zuiveren zal ons nergens brengen. Want dit is eigenlijk de meest efficiënte manier voor de elite om aan de macht te blijven, zonder “dictators” te hoeven worden.

De democratie die we verdedigen is niet de democratie die ons de macht geeft om ons lot te bepalen. De democratie waar jullie voor vechten geeft alleen legitimiteit aan diegenen die toegang hebben tot de cirkel van de macht.

Omdat wij het mendang-volk zijn, dat verpletterd wordt door dagelijkse economische problemen, onmenselijke lonen, bedreigingen met uitzetting, gedwongen verlies van gewoonte- en cultuurgrond en het steeds absurdere onderwijssysteem, moeten wij een andere droom hebben dan de elites. We moeten de keten van onderdrukking uit onze gedachten breken door na te denken over democratische platforms die echt democratisch zijn en die we zelf in de hand hebben.

We moeten daarom de politiek herstellen als het directe beheer van publieke zaken, door burgers via democratische instellingen, vooral in de vorm van burgerraden, arbeidersraden, boerenraden, enzovoort. We moeten de politiek terugbrengen naar de open ruimte, naar straathoeken, parken, kraampjes en openbare ruimten. Mensen zullen spontaan samenkomen op het plein of in het dorpshuis, een algemene vergadering beginnen om hun problemen te bespreken en een beslissing te nemen over de te volgen koers.

Deze democratische instellingen moeten open en politiek zijn en gebaseerd op directe democratie. Het basisidee is eenvoudig: iedereen moet zichzelf kunnen vertegenwoordigen en het politieke proces moet kunnen plaatsvinden op het kleinste niveau (gemeenschap, werkplaats, school, dorp, enz.). In directe democratie zijn er geen “vertegenwoordigers” nodig en wordt alle besluitvorming van onderaf gedaan. Daarom hebben we geen elites nodig om ons te vertegenwoordigen. Dit is de ware betekenis van het opeisen van soevereiniteit, het teruggeven van soevereiniteit aan het volk!

Dit politieke proces maakt het mogelijk dat politiek en democratie plaatsvinden zonder tussenpersonen en verbindt mensen met alles wat met hun dagelijks leven te maken heeft en echte politieke subjecten worden. Met andere woorden, ze vertegenwoordigen zichzelf.

Alleen door het vestigen van deze vormen van zelforganisatie kan het embryo van echte sociale verandering gekweekt worden om deze aftakelende sociale orde te vervangen.

BOUW AAN VOLKSMACHT!
BOUW AAN LIBERTAIR SOCIALISME!

Vrije vereniging - Makassar

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.