Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // Inzending
|
news4 maart 2024 English

Update FvGA, samenvatting van onze bezigheden in february

Author: Forum voor Georganiseerd Anarchisme (FvGA) | GEPLAATST DOOR: FvA
new fvga logo

Korte samenvatting van waar we afgelopen maand (Feb) mee bezig zijn geweest.

- We hebben connecties gelegd met de relatief nieuwe Organização Socialista Libertária uit Brazilië. Ook al is deze organisaties redelijk nieuw het bevat collectief opgebouwde kennis van meer dan 40 jaar van anarchistisch organiseren en sociaal werk/inbreng in meerdere bewegingen waaronder de Landless movement. De organisatie is een samensmelting van meerdere Braziliaanse groepen waar onder de FARJ. Ze hebben aangeboden ons verder te helpen met het opzetten van onze organisatie hier.

- Ook hebben we connectie gelegd met Die Platform en Perspektive Selbstverwaltung uit Duitsland, zei helpen ons ook en we hebben al een hoop van ze geleerd. Vooral ook over het inzicht om het feminisme te ankeren in onze organisatie structuur, hier over volgt later meer.

- Met de hulp van iemand buiten de organisatie zijn we de vertaling begonnen van een tekst[1] van Rudolf de Jong genaamd: Some remarks on the libertarian conception of revolutionary social change. Deze tekst heeft een sterke invloed gemaakt in het Braziliaans georganiseerd anarchisme en word geciteerd in het Social Anarchism and Organisation boek van de FARJ. De tekst is een transcript van een lezing van De Jong in Brazilië in de jaren zeventig. De tekst is in meerdere talen vertaald maar nooit naar het Nederlands. En wij hopen deze uit te geven in het Nederlands. De Jong zelf heeft ons toezegging gegeven en vertelde dat die de tekst graag in het Nederlands ziet verschijnen.

- Ook hebben we binnen NL contacten gelegd met nieuw vormende groepen.

- Een paar mensen hebben zich aangemeld voor interesse om ons te helpen en we zijn nu aan het kijken om een interne studie groep op te zetten om allemaal op één level te komen qua theorie.

- Ook zijn we bezig met het opzetten van ons manifest, met onze principes en strategieën, dit zal een langer project worden waar we de tijd voor willen nemen maar wel een deadline voor willen zetten. De datum moet nog geprikt worden. Als dit af is dan starten we de echte organisatie, FvGA zal dan komen te vervallen. Voor dit process zoeken we eventueel nog mensen die goed bekend zijn met anarchistische theory in richting van georganiseerd dualisme, especifismo en platformisme om ons hier mee te helpen.

- We hebben onze eerste presentatie gedaan over 'social insertion' op 2Dh.5. Deze presentatie werd goed ontvangen en we zullen hem waarschijnlijk op meerdere plekken door het land geven. Mochten mensen interesse hebben kan hier in dan kun je ons een mailsturen, dit geld ook voor als je met je anarchistische groep interesse hebt in het onderwerp dan kunnen we langs komen om de presentatie voor de groep alleen te geven en het verder te bespreken.

Voor contact zijn we te bereiken op fva[@]riseup.net

[1]: https://web.archive.org/web/20220209014901/http://www.fondation-besnard.org/IMG/pdf/De_Jong_Rudolf_Some_remarks_on.pdf

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.