Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // InzendingForum
|
news12 november 2023 English

Uitgebreid interview met 3 leden van FAUDA de anarchistische beweging in Palestijn deel 2

Author: FAUDA | GEPLAATST DOOR: FvA
FUADA femenist perspective instagram afbeedling

Deel 2: Fauda lid 3

Het perspectief van een anarchafeministische vrouw

Lees hier deel 1 met andere leden van Fauda

Door het snel verergerende israëlische genocidale geweld, inclusief de bewapening van alle israëlische kolonisten op de Westelijke Jordaanoever, kon dit interview niet volledig worden afgemaakt. Ze hopen het in de toekomst uit te breiden.
--------------

Ter informatie, ik weet niet veel over academische studies. Ik heb nog nooit een interview gedaan. Ik ben gewoon een Palestijnse vrouw die zich bezighoudt met en steun geeft aan mijn kameraden in de anarchistische beweging Fauda. Ik ben geboren in een Palestijns moslimgezin. Ik heb een broer die 3 jaar ouder is dan ik en een zus die 4 jaar jonger is dan ik. In mijn kindertijd was mijn leven normaal en alles was goed. Maar zodra ik volwassen werd, begonnen de problemen met mijn vader en broer. Mijn persoonlijkheid was anders dan die van de meeste meisjes om me heen. Oorspronkelijk kon ik het niet verdragen om in een kooi te leven. Hier, als een Arabische vrouw in een traditionele familie wordt geboren, is ze meestal verplicht om thuis te blijven (behalve in het geval van uitzonderingen en geloften) en huishoudelijke taken te doen zoals koken, schoonmaken, naaien en andere dingen. Maar ik hield niet van deze taken. Daarom ging ik meestal, als ik terugkwam van school, naar een van mijn vriendinnen die ouder was dan ik en aan de universiteit studeerde. Zij schilderde prachtig. Daarom werd ik ook verliefd op tekenen. Ik praatte altijd met haar over alles. Ze was een heel mooi persoon en ik hield van haar met heel mijn hart. Daarom praatten we altijd samen over alles.
Maar daar tegen over, mijn relaties met mijn vader en broer werden met de dag slechter. Ik leefde tussen twee volledig gescheiden werelden. Een wereld die ik liefhad en aanbad met mijn vriend, en een tweede wereld vol haat, bevelen en verboden die alle grenzen van mijn leven en elk klein privéaspect van mijn leven schonden.

Stel je voor... Ik hoorde deze zinnen dagelijks meerdere keren:

Draag niet zulke strakke kleren

Waarom ben je te laat?

Waar was je?

Wees geen vrienden met die en die.

Waarom draag je al die make-up?

Waarom maak je je stem zacht als je spreekt?

En veel soortgelijke vragen die gericht waren op alle privé-aspecten van mijn leven. Ik had niets meer over waar ik zelf controle over had. Ik had niets meer totdat ik zelf had besloten wat ik wilde doorstaan om te krijgen wat ik uit het leven wilde halen. Alle zaken in mijn leven vielen onder de controle van mijn vader en soms mijn broer. Zij beslisten wat ik moest doen, hoe ik het moest doen, wanneer ik het moest doen, waar ik het moest doen, enzovoort, enzovoort. De enige met wie ik thuis op een prettige manier kon praten, was mijn moeder. Mijn moeder hield van me, maar ze had niet het vermogen om tegen mijn vader op te staan of iets voor me te doen. Ze was ook een vrouw, maar wat had een vrouw in dit huis? Niets. Ik kan nog wel even doorgaan, maar...ik zal het kort houden: op een dag was ik bij mijn vriendin thuis en hadden we het over haar universiteit. Ik weet niet meer hoe we er op kwamen maar we hadden het over sommige jongeren op haar universiteit. Ze zei dat er jongeren zijn die spraken over vrijheid en bevrijding, en dat mensenrechten het belangrijkste zijn in dit leven, en ze vertelde me dat ze ideeën aanhangen die anarchisme worden genoemd.

Dit was mijn eerste kennismaking met anarchisme. Nadat er weken of maanden voorbij waren gegaan (ik weet het niet meer), vroeg ik deze vriend om me aan deze jongeren voor te stellen, en zo leerde ik FUAUDA kennen. Door de moeilijke omstandigheden waarin ik leefde, heb ik helaas geen academische studie gevolgd. Maar als feminisme en anarchisme betekenen dat vrouwen het recht hebben om hun eigen lot in het leven te bepalen en hun manier van leven te kiezen, dan ben ik een feminist en een anarchist. Ik kan niet tegen dingen die mij in een kooi stoppen en voor mij willen bepalen hoe ik moet leven en wat ik moet doen.

---

Wil je FAUDA steunen dan kun je hun financieel steunen via crypto, TRX TY4bQY6xb9WSDgXFkv1dxomwoGtJHFgiib (let op dit adres is hoofdlettergevoelig). Alle hun andere non crypto wegen zijn geblokkeerd.

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.