Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // InzendingForum
|
anarchokrant6 augustus 2024

10 augustus, Den Haag: demonstratie van vluchtelingen voor een kinderpardon

Author: Doorbraak.eu | GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: doorbraak.eu

Naar de inhoud springen

Op 10 augustus organiseren vluchtelingen uit gezinslocaties een demonstratie in Den Haag voor een kinderpardon. Ze doen dat in samenwerking met de steungroep voor Eduard Disch, die bij de ingang van het Haagse IND-kantoor al bijna vier weken in hongerstaking is voor een nieuwe kinderpardonregeling voor honderden kinderen zonder verblijfsrecht die al langer dan vijf jaar in Nederland wonen. Disch is een van de sprekers bij de demonstratie.

Sinds op 25 februari 2019 de afsluitingsregeling van het vorige kinderpardon ten einde kwam, bestaat er geen regeling meer voor kinderen zonder verblijfsrecht die vijf jaar of langer in Nederland leven. De roep om een nieuw kinderpardon is dan ook steeds luider te horen.

Zaterdag 10 augustus
Vanaf 13:00 uur
Koekamp (vlakbij station Den Haag Centraal), Den Haag

De strijd van onderop voor pardonregelingen is altijd al moeizaam en langdurig geweest. Altijd moest er brede en stevige maatschappelijke druk worden opgebouwd, voordat beleidsmakers met forse tegenzin akkoord gingen met een pardonregeling die ze liefst zo karig en minimaal mogelijk opstelden en zo streng en onverbiddelijk mogelijk lieten uitvoeren door de IND. Daarom is het de hoogste tijd dat we solidair zijn met de strijd van vluchtelingkinderen en hun ouders tegen uitzetting en voor verblijfsrecht.

Harry Westerink

Berichtnavigatie

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.