Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // InzendingForum
|
news10 april 2024

Update FvGA maart/april en wat in de planning staat

Author: Forum voor Georganiseerd Anarchisme (FvGA) | GEPLAATST DOOR: FvA
new fvga logo

Korte samenvatting van waar we afgelopen maand (maart en begin april) mee bezig zijn geweest.

- We hebben verder gewerkt aan ons manifest en onze grondbeginselen.

- Samenhangend met ons werk voor ons manifest doen we onderzoek naar lokale historische tendensen in Nederland, de scene hier is altijd meer individualistisch/anti-organisaties geweest en we denken dat het goed is om te begrijpen waarom en er een artikel over te schrijven als ondersteunende tekst voor onze organisatie.

- We zijn studiemateriaal aan het samenstellen voor de mensen die zich willen aansluiten. Vanaf 16 april beginnen we met een online studie/lees programma daar voor. Het worden ongeveer 5 sessies over de basis begrippen van Especifismo en georganiseerd anarchism. Mochten mensen geïnteresseerd zijn dan kun je ons mailen naar fva[at]riseup.net. Mensen zijn ook welkom als ze alleen meer willen leren over het onderwerp maar niet zeker weten of ze willen aansluiten.

- Voor nu hebben we besloten om nog niet de echte organisatie te worden, pas als het manifest klaar is. Één van de hoofd taken van Especifismo is social werk/social insertion. Maar voor nu willen we ons eerst focussen op het leggen van de fundering van de nieuwe organisatie. FvGA is dus een tussen fase om de nodige fundering te leggen. Onze deadline is begin 2025, maar hopelijk kunnen we eerder beginnen.

- We werkte aan de vertaling van Rudolf de Jong tekst genaamd: Some remarks on the libertarian conception of revolutionary social change. Deze vertaling is nu op 40%.

Aankomend:

- In verband met het leggen van contacten met andere groepen die ook geïnteresseerd zijn in Especifismo, gaan we 18 April een presentatie geven in Leiden bij een andere lokale groep die zich aan het vormen is.

- Zoals al boven aangegeven beginnen we 16 april met onze online introductie training.

- Pinksterlanddagen komen er weer aan. Daar zullen wij een presentatie geven en er komen ook Duitse kameraden van Die Platform en Perspektive Selbstverwaltung. Dus er zal een kleine meetup plaats vinden voor kennismaking en het uitwisselen van ideeën.

Overige

Deze week kregen we te horen dat er een Especifismo organisatie in Indonesië is opgezet genaamd Perhimpunan Merdeka door bekende kameraden van ons. De organisatie bestond al iets langer als een meer platformistische groep maar ze zijn nu expliciet een Especifismo organisatie geworden. Wij kijken uit naar hun toekomstige ontwikkelingen en onderlingen solidariteit en samenwerking.
Meer info: https://linktr.ee/perhimpunanmerdeka

Dit was het ongeveer, hopelijk tot op één van de plekken hier boven of we zien jullie hopelijk snel op de barricade!

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.