Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // InzendingForum
|
anarchokrant7 oktober 2024

Oproep van Palestijnse vakbonden na een jaar (verzet tegen) genocide

Author: Globalinfo.nl | GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: globalinfo.nl

Broeders en zusters van vakbonden en arbeidersorganisaties in Noord-Amerika, Europa en de rest van de wereld.

We schrijven jullie opnieuw vanuit Gaza, nu we de datum van een jaar na het begin van deze genocidale oorlog naderen – een jaar van marteling, pijn en lijden; een jaar waarin onze bevolking te maken heeft gehad met gedwongen verplaatsing, een oorlog van uithongering, dood en bommen die op de hoofden van burgers regenen, en de bijna volledige vernietiging van het leven door het bombarderen van huizen en hun bewoners, scholen, ziekenhuizen, moskeeën en kerken; een jaar waarin we getuige waren van de grootschalige vernietiging van de civiele infrastructuur, de systematische vernietiging van de burgermaatschappij en de bijna volledige vernietiging van de kantoren en hoofdkwartieren van de meeste vakbonden.

Ondanks deze barre omstandigheden hebben we er alles aan gedaan om onze gemeenschappen te ondersteunen met onze beperkte middelen. Dit is de wreedste etnische zuiveringscampagne die we in de afgelopen 76 jaar van bezetting hebben meegemaakt; Deze ongekende monsterlijke agressie van Israël heeft de kwelling vergroot van de Palestijnen in Gaza door het slopen van huizen boven de hoofden van hun bewoners en de beroving van elektriciteit, water, brandstof, medicijnen en noodzakelijke medische voorraden als gevolg van de moordende belegering van de Strook voor het zeventiende achtereenvolgende jaar.

Het aantal martelaren dat Israël heeft gedood in deze verwoestende oorlog is meer dan 40.700 slachtoffers, van wie de meesten vrouwen, kinderen en duizenden arbeiders en hun gezinnen zijn. Dat is een een tol die zijn weerga in de moderne geschiedenis niet kent met meer dan 16.700 kinderen en 11.300 vrouwen onder hen. Meer dan 94.100 mensen zijn gewond geraakt. Meer dan 12.000 burgers zijn nog bedolven onder het puin, naast de vernietiging van honderden ziekenhuizen en het bombarderen van vluchtelingenkampen voor ontheemden, waardoor kinderen ten prooi vallen aan epidemieën, ziektes en ondervoeding, waaronder nu ook een polio-epidemie.

In het licht van deze tragische realiteit blijven we onze dierbaren begraven terwijl we dagelijks worden geconfronteerd met een genocide die zijn weerga in de moderne geschiedenis niet kent, of het nu gaat om gruwelijke misdaden of het gebruik van wapens voor vernietiging en dood.

Ondanks dit alles helen we onze wonden en verheffen we onze stem in internationale fora, waarbij we de vrije wereld en de wereldwijde arbeidersbeweging oproepen om zich te scharen achter een brede en dringende solidariteitscampagne met onze mensen in Gaza.

Wij, in de Federatie van Palestijnse Werkersvakbonden, te midden van de legendarische veerkracht van onze bevolking en haar afwijzing van het ontheemdingbeleid, blijven op ons land leven ondanks gevallen van interne ontheemding, op de vlucht voor de onvermijdelijke dood, waarbij het percentage ontheemden meer dan 80% van de bevolking bedraagt. Deze burgers hebben extreem zware omstandigheden doorstaan in tenten gedurende meerdere maanden, ver van elk normaal maatschappelijk leven, in zeer onmenselijke omstandigheden. Daarnaast heeft de bevolking in de gebieden in het noorden van Gaza, die al lange tijd moesten leven onder een regime van uithongering en het verlies van de meeste levensbehoeften, gekozen voor geduld en lijden in plaats van het verlaten van hun huizen en hun oorspronkelijke thuisland.

Vanuit het hart van Gaza, namens onszelf, de Algemene Federatie van Palestijnse Arbeidersvakbonden, en alle arbeiders die gedwongen werkloos zijn sinds het begin van deze wrede en vernietigende oorlog, en in voortzetting van onze communicatie met u om onze vastberadenheid te bevestigen en onze dankbaarheid uit te drukken voor uw steun aan ons, benadrukken we het volgende:

1. We waarderen uw solidariteit met ons op de Internationale Dag van de Arbeiders in antwoord op onze eerdere oproep. We willen ook graag de zeven vakbonden in de Verenigde Staten feliciteren – de Association of Flight Attendants (AFA), de American Postal Workers Union (APWU), de International Union of Painters and Allied Trades (IUPAT), de National Education Association (NEA), de Service Employees International Union (SEIU), de United Auto Workers (UAW) en de United Electrical Workers (UE) – die meer dan 6 miljoen werknemers vertegenwoordigen, met hun moedige houding en openbare oproep aan de regering Biden om alle militaire hulp aan Israël onmiddellijk stop te zetten.

2. We roepen alle vakbonden op om vergelijkbare moedige standpunten in te nemen. Jullie inspanningen zijn onmisbaar geweest voor de beweging voor Palestina en de kracht en het belang bewezen van internationale arbeiderssolidariteit. De oproep tot een staakt-het-vuren is een redelijke, noodzakelijke en moedige eerste stap, maar alle vakbondsraden en lokale overheden moeten deze oproepen aanvullen.

3. We erkennen dat de duizenden bommen die op onze hoofden vallen en de hoofden van onze kinderen in de Verenigde Staten zijn gemaakt. We roepen alle vakbonden op om de mate van hun politieke druk, strategieën en tactieken te vergroten om een onmiddellijk einde te eisen van de voortdurende genocide in Gaza. We roepen jullie op om het voorbeeld te volgen van de International Union of Painters and Allied Trades (IUPAT) in de VS, door resoluties aan te nemen ter ondersteuning van de Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) beweging te steunen en te eisen dat de regering Biden alle militaire hulp aan Israël stopzet.

4. We hebben veel waardering voor de rol van de havenarbeidersvakbonden in Afrika, Europa en andere havens bij het ondernemen van actie om de stroom wapens te stoppen en de financiële netwerken te verstoren die het bombarderen van ons volk financieren. Wij vragen u om te weigeren mee te werken aan militaire zendingen naar Israël via alle militaire schepen en logistieke bedrijven, vooral Maersk en ZIM.

5. We onderstrepen dat het essentiële doel van deze oproep is om uw inspanningen en die van alle vrije mensen in de wereld om het isolement van de bezetting te vergroten en de wereldwijde solidariteit met de strijd van onze bevolking te versterken, vooral op het vakbondsfront in de hele wereld, niet alleen in de Verenigde Staten.

6. We benadrukken dat we helemaal niet rekenen op de vakbond van de werkers van de bezetting, “Histadrut” om de agressie te stoppen of de oorlogsmisdadiger Netanyahu te dwingen de oorlog te stoppen. Toch kiest deze in de context van interne geschillen en de vooringenomenheid van deze vakbond voor het oppositionele regime, wiens handen ook besmeurd zijn met het bloed van onze bevolking en dat zichzelf beschouwt als meer toegewijd aan de continuïteit van de bezettingsstaat.

Beste vakbondsleden en professionals in Noord-Amerika, Europa en over de hele de wereld, Onze oproep aan jullie is niet alleen wat woorden, maar een schreeuw uit de diepten van wonden en pijn, van onder het puin en tussen de tranen van verweesde, beroofde, en hongerige kinderen. We richten ons tot jullie geweten om samen te staan in het aangezicht van deze grote humanitaire ramp die is veroorzaakt door de bezetting en haar sponsors in het Westen, met de VS aan het hoofd, omdat we geloven dat de wereld niet een plaats is voor neutraliteit tegenover onrecht, maar eerder een arena voor het testen van menselijke waarden en morele principes.

Laat je solidariteit met ons een licht zijn in de duisternis van vooringenomenheid en laat jullie moedige standpunten de stem van de waarheid zijn in het aangezicht van onwaarheid. Wij, met onze zielen en lichamen, blijven ons verzetten tegen de dood die ons wordt opgelegd, en we vertrouwen erop dat jullie zullen doorgaan met het hijsen van de banier van solidariteit en de strijd om de agressie te stoppen en voor een waardig leven in vrijheid waarover niet onderhandeld kan worden en voor een rechtvaardigheid die voor niemand buigt.

Leve Palestina en zijn bevolking en overwinning voor de arbeidersklasse!

Eer aan de martelaren van de arbeidersklasse en alle martelaren van Palestina,

de mensheid en de vrijheid.

Palestijnse Algemene Federatie van Vakbonden

Ondertekenaar:

Basheer Al-Sisi is lid van het Algemeen Secretariaat van de Palestijnse Algemene Federatie van Vakbonden-Stad Gaza.

Dr. Salama Abu Zuaiter is lid van het secretariaat-generaal van de Palestijnse Algemene Federatie van Vakbonden-Stad Gaza.

(Zie ook: https://www.workersinpalestine.org)

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.