Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // InzendingForum
|
anarchokrant8 februari 2024

Illegale huisuitzetting gestopt in Rotterdam!

GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: bondprecairewoonvormen.nl

Met hulp van BPW Oost (een nieuwe lokale BPW groep), Rentbuster NL en activisten uit diverse sociale bewegingen in Rotterdam (kraakgemeenschap, anarchisten, Woonopstand, Socialisten010) kwamen we om 09.30 uur aan om ons allemaal tegen de ontruiming te verzetten en de huisbaas een halt toe te roepen.Wij ondersteunden de huurders om de verhuurder zelf te confronteren en een eind aan te maken aan deze illegale huisuitzetting. Zonder gerechtelijk uitzettingsbevel kan er in Nederland geen ontruiming plaatsvinden. Het gesprek was snel voorbij en de huurders claimden hun woonrecht. Directe actie levert weer resultaten op!

Deze huurderszaak is geen toeval, maar het gevolg van slecht huisvestingsbeleid, waarbij verhuurders straffeloos torenhoog huurprijzen kunnen vragen. Dit moet veranderen.

Wij willen iedereen nogmaals enorm bedanken die deze solidariteitsactie steunde en eraan heeft deelgenomen. Zonder jullie hadden we deze actie niet succesvol kunnen uitvoeren en waren er 2 huurders dak-of thuisloos geworden.

Samen met Rentbuster NL, BPW Rotterdam en de huurders blijven we ons organiseren om woonzekerheid en huurverlaging te claimen in hun huis, op de lange termijn.

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.