Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // Inzending
|
news5 december 2023

Deel 2 van interview met een anarchafeminische vrouw uit de Palestijnse anarchistische FAUDA beweging

Author: FAUDA | GEPLAATST DOOR: FvA
FUADA femenist perspective instagram afbeedling

Deel 3: FAUDA lid 3

Het perspectief van een anarchafeministische vrouw

Dit interview is deel van een reeds interviews met leden van de Palestijnse anarchistische FAUDA beweging. Het eerste deel verscheen op met dit lid werd gedaan op 16 november, 2023. Dit deel, verscheen op 29 November.

Lees hier deel 2, hier deel 1 en hier een algemene Q&A met een lid.

De omstandigheden op de Westelijke Jordaanoever, die al levensgevaarlijk waren, zijn de afgelopen twee weken nog verder geëscaleerd, vooral voor anarchisten en jeugdorganisatoren. We hebben het tweede deel van dit interview zo goed mogelijk afgerond.

Amerika en Israël liegen tegen iedereen. Ze vallen Hamas nooit aan. Hamas heeft ondergrondse tunnels en gebruikt die goed om het Israëlische leger uit te schakelen. Daarom is het Israëlische leger nog niet in staat geweest om Hamas uit te schakelen en ik denk dat het dat ook niet zomaar zal kunnen. Maar ze bombarderen ziekenhuizen, moskeeën, kerken en woonwijken die bewoond worden door burgers die absoluut niets met Hamas te maken hebben. Ze doden opzettelijk vrouwen en kinderen. Ze verhinderen dat er humanitaire hulp de Gazastrook binnenkomt onder het mom dat het Hamas zal bereiken en Hamas het tegen hen zal gebruiken in de oorlog. Dit is allemaal onzin en leugens. Wat is de schuld van kinderen en vrouwen? Sterven ze van honger en dorst en zonder humanitaire voorraden in ziekenhuizen? Kinderen worden voor de ogen van hun moeders gedood in ziekenhuizen die buiten dienst zijn. Waarom en voor welke misdaad? Israël en Amerika vechten niet tegen Hamas. Ze vechten alleen tegen kinderen, vrouwen en burgers. Israël is geen goede samenleving voor vrouwen of niet-vrouwen. Dit systeem is gebouwd op het fundament van apartheid. Het verdeelt mensen op allerlei manieren. Zelfs de Joden zelf in Israël zijn van elkaar gescheiden. Statistieken geven aan dat vrouwen in het Israëlische leger altijd worden blootgesteld aan seksuele intimidatie en aanranding door mannen. Volgens de statistieken hadden ze alleen al in het jaar 2020 1.542 klachten over "seksuele intimidatie" in het Israëlische leger. Is dit een samenleving die geschikt is voor vrouwen? Die vrouwen respecteert? Of vrouwen hun rechten geeft? Israël is gebouwd op het fundament van extremistische ideologie. Deze ideologie is het enige waar Israël om geeft.

Al het andere dan deze ideologie zijn slechts leugens om dit apartheidssysteem in stand te houden. Alle propaganda en alle leugens, zoals de bewering dat ze "het meest morele leger ter wereld" zouden zijn en de propaganda die wordt uitgevoerd door de charmante en aantrekkelijke vrouwen in het Israëlische leger en alle invloedrijke figuren op sociale netwerksites... Dit alles is slechts propaganda om het imago van Israël in de wereld op te poetsen, maar van binnenuit is Israël vol haat. Haat tussen verschillende Joodse sekten, haat tussen Arabieren en Joden, haat tussen politieke partijen en ga maar door.

Ik weet niet hoe Palestina er in de toekomst uit zal zien. Maar ik zou graag zien dat iedereen in vrede leeft in mijn land. Vrouwen en mannen. Kinderen en volwassenen. Jonge mannen en vrouwen. Joden, moslims, christenen, zelfs atheïsten, homo's, bekeerlingen en iedereen die maar een idee heeft dat hem anders maakt dan anderen. We zijn moe van deze situaties.

We zijn moe van de vele problemen, oorlog, angst en het niet in veiligheid leven. Ik wil alleen maar zonder zorgen over straat kunnen lopen. Het enige wat ik wil is in een café zitten, langs de kust lopen of naar een feestje gaan met mijn vrienden en samen plezier maken. Ik denk niet dat dat een grote vraag is. Dit is wat iedereen over de hele wereld ervaart en dit is ons recht. Dit zijn de minste van onze rechten op ons land. Waarom zouden we uit ons huis gezet moeten worden? Waarom moeten we ons land verlaten? Waarom heeft het Westen de Joden in ons land verzameld? Waarom ontvangen Amerika, Groot-Brittannië, Frankrijk en Europa hen niet zelf? We leefden hier in vrede. We leefden in vrede met de Joden op ons land. We hebben geen probleem met de Joden. Ons probleem is dat ze vreemde mensen in ons land verzamelden en hen de leiding van ons land gaven. Zou Amerika bijvoorbeeld accepteren dat Arabieren van over de hele wereld in Amerika samenkomen en dat Arabieren daar het leiderschap op zich nemen? Is dit logisch volgens jou? Dit is zo duidelijk als de zon midden op de dag. Ik weet niet waarom iedereen over deze eenvoudige zaken discussieert alsof het om een ingewikkelde rekensom gaat!

Ik ben mijn vrienden in de Fauda-beweging erg dankbaar. Ze hebben me enorm geholpen. Ik heb hele moeilijke dagen gehad. Ik was alleen en ze hielpen me een baan te vinden en steunden me zodat ik me niet alleen zou voelen. Ik heb veel van hen geleerd. Ik heb van hen de zin van het leven geleerd. Ik leerde wat vrijheid betekent. Ik leerde van hen hoe ik op mezelf kon wonen en op mezelf kon vertrouwen. Ze hebben me zelfs geld gegeven om een baan te zoeken. Ze zijn echt cool. Ik hou van ieder van hen. Het is heerlijk om tussen mensen te wonen die je waarderen, je gevoelens respecteren, je begrijpen en je proberen te helpen. Het voelt heel fijn. Een gevoel dat ik in mijn eigen familie nooit heb gevonden.

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.