Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // InzendingForum
|
anarchokrant6 september 2024

Zaterdag 7 september: Macron afzetten

Author: Globalinfo.nl | GEPLAATST DOOR: De Anarchokrant | Bron: globalinfo.nl

Nu Macron de uitslag van de verkiezingen negeert en geen kandidaat van de linkse coalitie Nouveau Front Populaire (NFP) tot premier te benoemen, maar zijn mattie en brexit-onderhandelaar Michel Barnier, wordt er breed opgeroepen om zaterdag de straat op te gaan in heel Frankrijk om het opstappen van Macron te eisen.

6 september, 2024 2 min leestijd

We vertalen even, van Contre Attaque:

De leus doet al de ronde sinds de Gele Hesjes: zet Macron af, de president van de rijken, en verjaag de gek uit het Élysée. Sindsdien hebben we de 49.3 en decreten gehad, militarisering van de politie, bloed en tranen, de noodtoestand, extreemrechtse wetten en systematisch liegen als regeringsmethode.

En wat als het deze keer de juiste keer was? In twee maanden tijd heeft de president van de rijken een ongelooflijke staatsgreep georkestreerd met als enige doel om met extreemrechts te regeren en zo de laatste overblijfselen van de democratie in de ogen van de wereld met voeten te treden.
Een petitie die oproept tot de afzetting van Macron heeft in 4 dagen al 250.000 handtekeningen verzameld en er zijn oproepen gedaan voor demonstraties in heel Frankrijk op 7 september en zelfs in verschillende grote steden in het buitenland.

Petities en optochten zullen niet genoeg zijn, maar deze zaterdag zou een eerste ronde kunnen zijn. Doe mee met de demonstratie bij jou in de buurt:

Nantes : 10h30, devant la Préfecture
Paris : 14h, Bastille
Lille : 18h30, Place de la République Montpellier, 18h, Préfecture de Montpellier
Saint-Nazaire : 11h, Place des droits de l’Homme et du citoyen
Strasbourg : 14h30, Place Kléber
Rennes : 15h, Place Charles de Gaulle
Bordeaux : 11h, Place de la Victoire
Marseille : 14h, Porte d’Aix
Lyon : 15h, Place Bellecour

en vele andere plaatsen…

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.