Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // InzendingForum
|
blog4 juni 2024

Update FvGA Mei/Juni

Author: Forum voor Georganiseerd Anarchisme (FvGA) | GEPLAATST DOOR: decentral1se
new fvga logo

Weer een korte samenvatting van waar we afgelopen maand (mei en begin juni) mee bezig zijn geweest.

* We verschenen op het Pinksterlanddagen (PL 24) dit jaar met een kraampje vol anarchistische zines over het georganiseerd anarchisme en er zijn wat afbeeldingen en onze flyer tekst te vinden op het forum.

* We hebben flink wat teksten gedigitaliseerd – mede ook voor ons research mbt ons manifest – en waar ook nodig vertalen naar het Nederlands: Feminisme en Georganiseerd Anarchisme (CAB) (trouwens ook op onze website herpost), Anarchisme en Organisatie (Malatesta), Problemen der anarchistische beweging (A. De Jong), De sociaal-democratie en de oorlog (Lehning), De Internationale Broederschap (Bakoenin), De piramide der tirannie (Ramaer), Ferdinand Domela Nieuwenhuis: Anarchist and Messiah (R. De Jong), Hoe zeg je 'Especifismo' in het Nederlands (Stroud)] en Anarchisme en Cultuur (Lehning).

* We gaan eindelijk de laatste sessie van onze Especifismo studygroep tegemoet. Dit was de eerste keer als een verkenning met deels gloednieuwe materie, grotendeels niet vertaald in het Nederlands en samengesteld in de hoop dat het leesbaar en leerzam zou zijn. We willen ieder deelnemer van harte bedanken voor hun inzet, geduld en inbreng. Deelenemers zijn uitgenodigd om zich bij FvGA aan te sluiten en een nieuwe editie van de studygroep word aangekondigd in de komende maanden.

* Als aanvulling op de studygroep materie hebben we ook een lees lijst samengesteld en gepubliceerd voor wie zich nog verder wil verdiepen in de materie gerelateerd aan anarchisme, georganiseerd anarchisme en especifismo.

* We zijn verheugd om contact te kunnen leggen met een vormalig lid van de Ierse Workers Solidarity Movement (WSM) die woonachtig is in Nederland. Het WSM is helaas sinds 2021 gestaakt maar heeft in 37 jaren veel ervaring opgedaan over de klassenstrijd in het kader van georganiseerd anarchisme waarvan we natuurlijk heel graag meer willen leren.

* De komende weken richten we ons weer op het opstellen van het eerste concept van ons manifest voor de nieuwe organistie.

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.