Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // Inzending
|
English
news25 september 2022

Punks for Rojava

payload

Solidariteitscampagne voor Rojava

Solidariteitscampagne voor Rojava. Samen met Radical Solidarity, Federation of Socials Anarchism en verschillende mensen uit de Koerdische gemeenschap geven we de aftrap voor een Punks for Rojava solidariteitscampagne, te beginnen met een Voku (20 oktober, Joe’s garage’) en benefietshow (18 nov, Vrankrijk) in Amsterdam en vragen jullie om je aan te sluiten bij de Punks for Rojava beweging.

Punks for Rojava is een internationaal netwerk in de punkgemeenschap met als doel steun te verlenen aan Rojava en mensen voor te lichten over wat er in Rojava gebeurt en de ideologie waarop hun samenleving is gebouwd. De gemeenschappelijke basis van de samenleving in Rojava, die gebaseerd is op een ideologie/politiek systeem genaamd Democratisch Confederalisme, heeft veel overeenkomsten met de ideologie van de internationale punkgemeenschap, en verwerpt het idee van natiestaten, religieuze invloed op de samenleving, dictatuur in al haar vormen, evenals kapitalisme. Het is gebaseerd op directe democratie, totale gendergelijkheid, secularisme, ethisch pluralisme en ecologie.

Op dit moment wordt Rojava zwaar aangevallen door de Turkse staat, die chemische wapens gebruikt en burgers bombardeert en aanvalt. Ze verminken lichamen van dode vrouwelijke soldaten, plunderen dorpen en steden en maken de leefomstandigheden voor burgers in het gebied onmogelijk. Met de Punks for Rojava hopen we bewustzijn te creëren over Rojava zelf en onze internationalistische kameraden een hart onder de riem te steken. De donaties zullen gebruikt worden voor de aankoop van gasmaskers voor burgers om zich te beschermen tegen de chemische aanvallen en voor de strijders die Rojava proberen te beschermen.

Momenteel zijn we ons eerste benefiet aan het opzetten in Amsterdam, en we willen iedereen uitnodigen om een Punks for Rojava avond op te zetten in je lokale omgeving. Het kan een kroegavond zijn in je plaatselijke bar, een punkoptreden, of zelfs een punk compilatie. Momenteel zijn we al bezig met het bestellen van T-shirts en stickers voor extra donaties.

Check wat er tot je beschikking is, je kunt een bar avond doen of een Voku en proberen zo wat geld op te halen. Als je een vrijplek in de buurt hebt of een andere plek waar bandjes kunnen spelen kan je contact met hun op nemen om te vragen of je een bandjes avond daar mag organiseren, als het een beetje een toffe plek is dan staan ze daar zeker voor open.

Zit je in een band en wil je mee helpen, laat het ons weten via mail, dan maken wij een lijst met aangesloten bands!

Wij zijn bezig met merch (stickers & T-shirts) en pamfletjes voor extra info en donaties. Je kunt met ons contact op nemen op fva[at]riseup.net om te zorgen dat het jullie kant op komt tijdens de avond. Ook voor verdere vragen kun je ons op dat email Adress bereiken. Misschien heb je bijvoorbeeld hulp nodig met het zoeken van bands of iets.

Contact: fva[@]riseup.net

Wil je meer teweten komen over Rojava? Check Inzicht in de Rojava-revolutie (Punks for Rojava) voor een meer uitgebreid artikel over de Rojava revolutie.

Als punks en anarchisten staan wij pal tegen oorlog, nationalisme en religieus fundamentalisme; tegen onderwerping van vrouwen, wapenhandel, en in onderlinge solidariteit en steun aan het directe democratische project van onze kameraden.

#RiseUp4Rojava #Punks4Rojava


Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.