Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // Inzending
|
English
news22 oktober 2022

Uitnodiging voor de opening van een nieuwe anarchistische ruimte in Amsterdam: ‘De verdieping’ bij Kaboem

payload

Datum: Zondag 23 OktoberTijd: 15:00 - 19:00Contact: verdieping[at]riseup.net

Sommigen zeggen dat we geen tijd meer hebben. Sommigen zeggen dat anarchistische ideeën en de strijd voor een sociale revolutie tot het verleden behoren. Sommigen zeggen dat autoriteit al het leven op deze planeet vernietigt en vervreemdt tot een punt waarop geen terugkeer mogelijk is. Sommigen zeggen dat digitale afleiding en haar handige verwarring ons vermogen om een autonoom en vrij leven voor te stellen heeft vervangen. Sommigen zeggen dat er geen uitweg is uit de dodelijke logica van vooruitgang, macht en winst. Sommigen zeggen dat we leven in een wereld van schapen en wolven, en dat er geen andere vormen van relaties mogelijk zijn.

Misschien. Misschien zijn we gewoon ontembare dromers die koppig weigeren de verschrikkingen en de gehoorzaamheid te accepteren waar deze autoritaire wereld op gedijt. Of misschien kunnen we de zwarte draad van de geschiedenis gewoon niet de rug toekeren: Zolang er overheersers en uitbuiters zijn geweest - in stand gehouden door degenen die deze logica's reproduceren of zich erbij neerleggen - zijn er individuen geweest die nooit opgehouden hebben te verlangen naar vrijheid; zij die nooit geknield hebben voor de tirannie van kooien en categorieën; zij die hun ervaringen van strijd doorgeven aan anderen om zich die eigen te maken; zij die nooit genoegen hebben genomen met louter overleven of met het comfort van een leven dat is gebouwd op de onderdrukking van anderen; zij die het avontuur van de opstand omarmen en verspreiden en iedereen met een afkeer van het gezag uitnodigen om hun eigen middelen te vinden om ertegen te vechten; zij die ruimhartig diverse en sublieme daden van solidariteit in de praktijk brengen; zij die, geconfronteerd met de slagen van repressie, fel en waardig blijven; zij die vertegenwoordiging, compromissen, politieke strategieën en assimilatie weigeren. Wij staan aan hun kant en de verspreiding, verdieping en voortzetting van deze ideeën en praktijken zijn uitdrukkelijk de reden waarom wij een nieuwe anarchistische ruimte hebben gecreëerd. In deze tijden van crisis en catastrofen, repressie en herstructurering, virtueel leven en vrijwillige dienstbaarheid, zijn onze harten, hoofden en handen vastbesloten om een spanning van solidariteit, directe actie en zelforganisatie na te streven en door te zetten.

Hoewel het overweldigend kan voelen, weigeren we de weg van berusting. We blijven manieren ontwikkelen om de zin en gevoeligheid van onze ideeën en de urgentie om te handelen te verdiepen, om medestanders te zoeken met wie we onze rebellie kunnen uitwisselen en beleven, om de vonken van leven en strijd die ons inspireren ruim baan te geven, om toegang te geven tot discussies, analyses en projecten die bijdragen aan sociale revolte.

De verdieping is een bescheiden bijdrage om ruimte, kracht en impuls te geven aan anarchistische perspectieven en voorstellen. Dus als dit enige interesse in je heeft gewekt, wees dan welkom om langs te komen en onze ruimte te bekijken, waar je behalve een drukkerij, een distro met oudere en nieuwere anarchistische publicaties, een archief en goede koffie zult vinden.


Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.