Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // Inzending
|
English
library1 september 2021

Inzending: Over de situatie in Daraa, Syrië

payload

Al sinds 2011 worden Syriërs vermoord, gemarteld, gevangengenomen, gebombardeerd, belegerd, verhongerd door het regime van Bashar al-Assad met hulp van imperialistische Staten zoals Rusland en Iran. In de Arabische lente kwamen mensen MASSAAL in opstand, eerst vreedzaam. In de loop der jaren wordt het conflict in Syrië door westerse blik vooral gezien als burgeroorlog, maar nog altijd zijn er veel revolutionairen die een einde willen maken aan het regime. En sowieso kan niemand naar de oude situatie terug. De stilte van de dictatuur is gebroken en Syriërs hebben vrijheid geroken. De plek waar de vlam van de Syrische revolutie ontstoken werd was Daraa (een groepje jongeren kalkte “jij bent de volgende Bashar op een school waarna ze gemarteld werden). Na een 10 jaar ellende was daar in mei een grote verkiezingsboycot. Mede als reactie daarop is er nu een grote aanval op de regio. De Russische bommen en de Iraanse milities raken zoals steeds veel burgers.

Bron

Bron

Verspreid de boodschap over de belegering. En laat zien dat Syrië niet ‘veilig’ is zoals extreemrechtse partijen in bv Denemarken zeggen.

Voor meer info over de situatie: deadly-siege-syrians-trapped-in-deraa-after-regime-attacks Of volg amir.al.amery.al_ahwazi op instagram voor meer directe update.

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.