Forum voor Anarchisme
ArtikelenDe AnarchokrantDossiersEventsWiki // Hulp bronnenContact // Inzending
|
English
library21 juli 2022

Een oproep voor een internationale anarchistische week van lol - 14-21 augustus

Photo from the 2009 Pittsburgh G20 summit.

Een oproep voor een internationale anarchistische week van lol van 14 tot 21 augustus

We zijn het beu om serieus te zijn. We zijn verveeld met droge vergaderingen, formele demonstraties, en verteld worden dat we bepaalde teksten moeten lezen om mensen ervan te overtuigen dat anarchisme hun tijd waard is. We hebben er genoeg van dat passiviteit het gevolg is van het gevoel dat we alles goed moeten doen.

Als anarchisten willen we werkelijk alles, maar wat we op dit moment het liefste willen, is wat lol maken.

Wij geloven dat anarchie een werkwoord zou moeten zijn; niet alleen een stel ideeën die je in je hoofd hebt, maar het daadwerkelijk uitvoeren van die ideeën. Wij denken dat anarchist zijn betekent dat we moeten vechten voor een wereld die het waard is om in te leven, en wij geloven dat een wereld die het waard is om in te leven zonder meer gevoelens van vreugde vereist. Alleen wij zelf kunnen dat laten gebeuren.

Dit is een oproep tot actie voor een Anarchistische Week van lol. Van 14 tot 21 augustus willen we dat alle anarchisten meedoen aan feestjes, streken uithalen, losgaan, en een beetje motherfucking fun hebben.

Er zijn veel manieren om mee te doen en we moedigen creativiteit en innovatie aan. Maar als je niet weet hoe je lol kunt hebben (zoals wij vaak doen), zijn hier wat suggesties;

Geef een feestje. Houd een orgie. Ding dong de burgemeester. Breek dingen. Maak een chique maaltijd voor je vrienden. Beklim iets heel hoogs en kijk hoe het er daarboven uitziet. Haal een vriendelijk grapje uit met een ander milieu. Haal een gemene streek uit met de stad. Houd een dansfeest op straat. Geef een verrassingsfeestje voor een hond. Kijk of je je hele vuist in je mond kunt stoppen. Maak een parkeermeter onbruikbaar. Probeer hormonen voor de lol. Laat een spandoek vallen. Pis op het graf van een agent. Saboteer een open huis in je buurt. Shitpost IRL. De wereld is jouw speelplaats. Ga er op uit en amuseer je.

Schrijf een verslag en stuur het naar je favoriete counterinfo website zoals FvA ;).


Je kan je verslage, zine inzendingen, kritieken, graffiti/actie foto's, haatmail, & memes sturen naar...

fva[at]riseup.net

We zullen proberen binnen een redelijke tijd contact met je op te nemen.

Stuur verslagen in email vorm, als bijlage, of beter nog, op een makkelijk te gebruiken (en gratis) Disroot pad of Riseup pad.

Have fun!

Reacties (0)

Voeg nieuwe reactie toe

Wij tolereren geen: racisme, seksisme, transfobie, antisemitisme, ableisme enz.